Blog A Glimpse at 7L Photography

tvkantine

TV Kantine

, by Laura

Fotografie van de TV kantine heeft mij de laatste tijd erg bezig gehouden. ‘s Morgen nadat Irene en Carlo uit de make-up kwamen, moest ik in Hilversum zijn. Meestal betekende het eerst de scène opnemen om vervolgens snel een foto van het betreffende typetje te maken. Daarna gingen we lunchen en liepen ze als snel de make-upkamer weer in. Daar zaten ze soms wel 3 uur lang voor een scène van nog geen 30 seconde. Ik heb veel respect voor de dames Barbara en Carry die de transformaties verzorgden! Ze hebben mooi werk geleverd en waren altijd vrolijk! Soms waren we om 18 uur klaar maar er waren ook veel dagen dat er veel typetjes opgenomen moest worden en dan werd het al snel 22 uur. Het geklaag viel wel mee, van wachten schijn je eerder moe te worden dan van werken ;).

Ik kreeg van de week de vraag of ik de foto’s alleen met het aanwezige licht gefotografeerd heb en waarom. Het klopt inderdaad dat ik ze met alleen het studiolicht gefotografeerd heb. Simpel weg omdat er geen tijd en ruimte voor een lichtopstelling was en met flitslicht zou de foto zo scherp worden dat de aanhechtingen van de nep neuzen, pruiken etc te zichtbaar zou zijn. De foto’s van bijvoorbeeld Xfactor zijn wel met flitslicht gemaakt en er is dan ook veel aan gephotoshopt.
Totaal zijn er 71 typetjes en nog een stuk of 4 uitzendingen. Met een kijkersaantal van rond de 1,4 miljoen is iedereen tevreden. Of er nog een seizoen komt volgend jaar is nog niet bekend.